CRR na Májové konferenci o #Veřejnézakázky 2024

10. 6. 2024

Nevíte, jak na veřejné zakázky? V Centru pro regionální rozvoj vám ochotně poradíme, protože veřejné zakázky jsou naší specializací. To se opět potvrdilo i na květnové konferenci pořádané Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Letošní ročník, konaný v prestižním hotelu Continental v Brně, přilákal odborníky a nadšence do veřejného zadávání z celé republiky. Naši odborníci zde sdíleli své zkušenosti a inovativní přístupy, které mohou usnadnit a zefektivnit proces veřejného zadávání.

Májová konference - Veřejné zakázky
Májová konference 2024 – Brno

Májová konference o veřejných zakázkách 2024 proběhla 15. –16. května a přinesla pestrý program plný aktuálních témat. Z Centra pro regionální rozvoj jsme vyslali dva zkušené odborníky – Evu Marečkovou a Josefa Šetka, kteří představili náš systém kontrol veřejných zakázek a seznámili účastníky s pravidly pro ukládání finančních oprav. „Jde o největší a nejprestižnější akci v oblasti zakázek. Pro nás je to skvělá příležitost, jak předat své zkušenosti/know-how dál,“ uvedl ředitel odboru IROP pro Jihomoravský kraj Ljubomir Džingozov.

Vylepšení veřejných zakázek – praktické zkušenosti našich odborníků

Kolegové z Jihomoravské pobočky – Josef Šetek, specialista na administraci veřejných zakázek, spolu s Evou Marečkovou – představili systém kontrol veřejných zakázek v Centru pro regionální rozvoj. Ve svém příspěvku se zaměřili na zásady 3E (ekonomika, efektivnost a účinnost) a na příkladech z praxe ukázali, jak tyto zásady implementovat a dosáhnout maximálního efektu při zachování funkčnosti projektů. Diskuze se dále věnovala nejčastějším chybám a omylům v hodnocení nabídek na základě kvalitativních kritérií.

Kolegové z Jihomoravské pobočky – Eva Marečková a Josef Šetek

Co přinesla Májová konference 2024?

Program konference byl skutečně pestrý. Zahájil ji předseda ÚOHS Petr Mlsna a následovali významní řečníci, kteří diskutovali o aktuálních otázkách a budoucnosti veřejného zadávání. Mezi nimi byli i soudci a odborníci, kteří se věnovali judikatuře a praktickým problémům v zadávání veřejných zakázek. Účastníci se mohli těšit na různé panely, které pokrývaly širokou škálu témat, od finančního zdraví dodavatelů až po hodnocení nabídek na základě kvalitativních kritérií.

Těší nás, že naši kolegové mohli vystoupit na tak prestižní akci zaměřené na veřejné zakázky. Setkání s odborníky a možnost sdílet naše zkušenosti nám umožnily pomoci účastníkům překonávat praktické výzvy, se kterými se setkávají,” dodává Džingozov.

Děkujeme všem odborníkům za jejich cenné příspěvky a těšíme se na další akce, na kterých se budeme s ÚOHS/tímto skvělým partnerem moci podílet.